Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z suszoną śliwką i nutellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 100 ml
margaryna 1,5 kostki
suszone śliwki kalifornijskie 200 gram
jajko 2 sztuki
cukier 3 łyżki
nutella średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z suszoną śliwką i nutellą

Śliwki z spirytusem zamaczamy na 24 godziny. Jajka ubijamy z cukrem. Ubite jajka delikatnie wlewamy (aby się nie zważyło) do roztartej margaryny. Odkładamy trochę kremu na wierzch. Do reszty kremu dodajemy zamoczone śliwki. Biszkopt krajemy na pół. Na jedną połową kładziemy krem na to druga połowa biszkoptu i reszta kremu polewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 18.07.2012 09:16
mniammmmm;)
Justyna/Dzastus 10.07.2012 17:39
to musi byc niesamowicie pyszne, czekolade uwielbiam, sliwki też
Kuchareczka2 30.05.2012 15:05
znakomity
Wafelek2601 06.05.2012 09:41
w sam raz do kawy
dianix 27.04.2012 09:00
zapowiada się smakowicie
Robert10 24.04.2012 20:31
wyśmienity
aga130982 16.04.2012 07:25
piękny
melonik 16.04.2012 07:22
super wyglada
Dorian 15.04.2012 18:05
super pyszne i apetyczne
Renata22 10.04.2012 11:51
ba rdzo fajny, robie podobny tylko na jasnym biszkopcie i z masłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak