Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne serpentynki z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
ser cheddar 30 dag
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
Czosnek suszony Prymat
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne serpentynki z serem

Jajko rozmącamy w miseczce, a następnie smarujemy nim jeden płat ciasta.
Posypujemy go obficie przyprawami.
Ser ścieramy na drobnej tarce- połową posypujemy posmarowane wcześniej ciasto
Na wierzch kładziemy drugi płat ciasta- mocno dociskamy całość.
Wierzch smarujemy , przyprawiamy i posypujemy resztą sera.
Ciasto kroimy wzdłuż na cienkie paski- chwytamy dwa końce i skręcamy tak by powstały serpentynki.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 12-15 minut aż serpentynki będą rumiane.
Świetna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno.
Do przyprawienia można użyć swoich ulubionych przypraw.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 17.03.2013 08:41
warto takie choć raz zrobić
misia53 17.03.2013 00:44
takie wytrawne sa świetne, i do barszczyku i do piwka......super!
wojr63 16.05.2012 20:31
bardzo fajne
Haneczka1 18.04.2012 14:00
mniam :)
zuzanna_z 16.04.2012 12:18
super
jozefinach 09.04.2012 10:46
Smakowite.
elaa 08.04.2012 12:12
fajne
Kekerboom 08.04.2012 10:55
mniam ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak