Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z farszem grzybowo-porowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Musztarda chrzanowa Prymat 1,5 łyzeczki
por mały kawałek
grzybki marynowane 2 łyżki
cebulka marynowana kilka szt
szczypiorek do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku
liście sałaty do dekoracji
kwaśna śmietana 1,5 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z farszem grzybowo-porowym

Jajka przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i przetrzeć przez sito. Por pokroić w paseczki /wystarczy tylko 2 łyżeczki/ .Żółtka połączyć z musztardą, śmietaną, dodać por i kilka drobno pokrojonych grzybków. Przyprawić do smaku solą , pieprzem i nadziewać białka.
Na półmisku ułożyć sałatę, a na niej jajka. Każde jajko udekorować małym grzybkiem, marynowaną cebulką i posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ibag24 27.09.2012 12:44
no extra jajka
Jastinka 09.04.2012 18:18
świetne
tomosatomos 08.04.2012 14:56
robię podobne
elaa 08.04.2012 12:11
ładne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak