Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z kurczaka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
groszek konserwowy 5 łyżek
marchweka ugotowana 1 szt
filet z kurczaka 1 ugotowany
jajko ugotowane na twardo 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z kurczaka

W bulionie rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu.
W keksówce lub innej formie układamy warstwowo plastry jajka, marchewki, groszek, i kurczak, aż do wypełnienia formy.
Następnie zalać tężejącą galaretą.
Odstawić do lodówki na noc.

Podawać skropione sokiem z cytryny

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 03.02.2013 11:57
muszę spróbować
Renia1 05.06.2012 12:06
swietnie wyglada!
Gosia20 09.05.2012 11:39
wow świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak