Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z sardynkową pastą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
czosnek egzotyczny 10 ząbków
majonez 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
sól
pieprz
sardynki 1 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z sardynkową pastą

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek. Szczypiorek dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno siekamy (kilka liści zostawiamy do dekoracji). Jajka przecinamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka. Sardynki odsączamy z oleju i miksujemy dokładnie z żółtkami. Dodajemy pokrojony w drobną kostkę czosnek.
Krok 1 - Jajka z sardynkową pastą foto
2
Dodajemy majonez oraz łyżkę posiekanego szczypiorku, mieszamy.
Krok 2 - Jajka z sardynkową pastą foto
3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Jajka z sardynkową pastą foto
4
Przy użyciu szprycy cukierniczej faszerujemy pastą jajka. Układamy na talerzu obsypanym szczypiorkiem. Przyozdabiamy listkami szczypiorki zawiązanymi na końcu na supełek.
Krok 4 - Jajka z sardynkową pastą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 26.07.2012 10:01
pyszne i pieknie podane :)
pacpaw 20.04.2012 23:46
koniecznie do wypróbowania
sylwia / sytofala 07.04.2012 22:34
ładnie podane :)
zdzichu 07.04.2012 21:02
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak