Przecier porzeczkowy

Przecier porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki

    1 kg
  • cukier

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki oczyścić szypułek, umyć w wystudzonej przegotowanej wodzie, osączyć. Owoce utrzeć z cukrem do uzyskania jednolitej masy. Przecier przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, pasteryzować 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat