Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki do barszczu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwaśne mleko szklanka
mąka 30 dag
kminek troche
ser żółty 5 dag
sól szczypta
drożdże 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki do barszczu

Kroki postępowania

1
drożdże wymieszaj z mlekiem,mąką oraz szczyptą soli.zagnieć ciasto,odstaw do wyrośniecia i rozwałkuj.
rozwałkowane ciasto posmaruj białkiem,posyp kminkiem ostrą papryką i startym serem żółtym.
Krok 1 - paluszki do barszczu foto
2
pokrój ciasto w paseczki i ułóż na natłuszczonej blasze.
Krok 2 - paluszki do barszczu foto
3
piecz paluszki do zrumienienia w temp 180 st.
Krok 3 - paluszki do barszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 07.04.2012 22:37
nigdy nie słyszałam o paluchach do barszczu , ale brzmi i wygląda smakowicie :)
ziutula
ziutula 07.04.2012 21:35
super te paluchy....na pewno skorzystam z przepisu....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak