Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dwukolorowe ciasto.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 250 g
masło 250 g
mąka 300 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Dwukolorowe ciasto.

Oddziel żółtko od białka. Żółtka dokładnie utrzyj z cukrem i masłem, wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę podziel na dwie części, do jednej z nich dodaj kakao. Z białek ubij pianę, podziel ją na pół i dodaj do obu mas, wymieszaj. Przygotuj prostokątną blachę, wyłóż ją papierem i natłuść. Nakładaj na przemian obie masy- łyżka jasnej, łyżka kakaowej. Tak, aby tworzyły szachownicę. Piecz około godziny w temp. 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 07.04.2012 18:31
Bardzo pyszne wychodzi:)
jolanta19 07.04.2012 18:22
piekę podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak