Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek lukrowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier puder 4 łyżki
masło 7 łyżek
jaja 2 sztuki
marmolada
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek lukrowany

Mąkę z masłem posiekać nożem, dodać cukier puder i jajka. Szybko zagnieść kruche ciasto i zostawić je na godzinę w lodówce. Rozwałkować je na placki prostokątne-jeden gładki, drugi z ozdobnym rantem. Piecz na złoty kolor, następnie ostudź.
Gładki placek posmaruj marmoladą, przykryj ozdobnym plackiem, kolejny raz posmaruj marmoladą. Przygotuj lukier, zalej na wierzch mazurka. Gdy ostygnie, oblej polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak