Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 45 dag
pomidor 30 dag
cebula 2 dag
tłuszcz 3 dag
mąka 3 łyżeczki
śmietana 3 łyżeczki
koperek
parówki 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z parówkami

Z fasolki ściągnąć włókna, odciąć końce strąków, starannie umyć i pokroić na kawałki ok. 3 cm długości. Zagotować małą ilość wody z dodatkiem soli i płaskiej łyżeczki cukru i ugotować fasolkę pod przykryciem do miękkości. Pomidory umyć, pokroić na części, zalać małą ilościąwrzącej wody Cebulę pokroić drobno, podsmażyć na tłuszczu, dodać mąkę i razem przesmażyć mieszając. Następnie połączyć z przetartym zimnym przecierem z pomidorów, przestudzonym wywarem z gotowania fasolki. Wymieszać razem, zagotować i doprowadzić do smaku solą i koperkiem. Dodać do fasolki 3 łyżeczki śmietany. Parówki umyć w ciepłej wodzie, zdjąć osłonki, włożyć do fasolki i podgrzewać razem około 5 minut. Podać fasolkę w salaterce. Czas wykonania-ok 50min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 07.04.2012 15:16
świetne
Justyna87 07.04.2012 15:16
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak