Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajko w koszulce na grzance

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 ekologiczne
Grzanka 1
sól do smaku
pieprz
zielenina
woda
ocet 10 %

Przepis i sposób przygotowania na: jajko w koszulce na grzance

W garnku zagotować wodę z odrobiną octu. Jajko delikatnie wbić do wrzątku. Pomagając sobie łyżką okryć białkiem żółtko i gotować 2-3 minuty na małym ogniu. Po tym czasie jajko wyłowić, a odstające białko odciąć i położyć na grzance. Posolić i popieprzyć do smaku, serwować z zieleniną. Żółtko powinno po przecięciu rozlać się na grzankę. Smacznego! Najlepsze do są jajka w wolnego chowu, gdyż szczęśliwe kury dają smaczniejsze i zdrowsze jajka ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 04.10.2013 19:17
jajko wyszło idealnie
anemon 16.09.2013 15:12
Ja lubię jajka w koszulce, ale nigdy mi nie wychodzą tak idealnie jak u Ciebie.
Krystyna32 04.09.2013 07:10
apetyczne śniadanko
czekoladka_m 14.07.2013 16:06
na grzance akurat JESZCZE nie podawałam;)
Agnieszka-87-25 25.05.2013 08:18
jak to wszystko pięknie udekorowane że aż chce się jeść
Wafelek2601 28.02.2013 09:52
Pyszne śniadanko
Motorek 12.02.2013 09:30
extra
Mati13 02.02.2013 09:33
nigdy w życiu tak nie jadłem - pięknie wygląda
Mati13 03.01.2013 20:15
wspaniale to wygląda! idealne w srodku
RenataZ-et 01.01.2013 22:36
super
Jodaj 13.12.2012 10:57
mniam , pychotka :)
mirosława4 12.11.2012 21:09
osobiście wolę jajka na twardo aczkolwiek Twoje wygląda apetycznie :)
kate.500 12.08.2012 16:38
pycha
Bernadeta1 09.08.2012 14:53
Wolę jajka na twardo ale muszę wyprubować
Aleksandraa 31.07.2012 17:43
bardzo fajne śniadanie
Iwusia 28.07.2012 21:51
uwielbiam takie śniadanka
Wacław 20.07.2012 10:11
bardzo apetyczne !
Dorian 23.05.2012 07:36
pieknie wyglada
Ewelina38 14.04.2012 21:22
ja wolę na twardo ale to tak apetycznie wygląda, że z przyjemnością bym go zjadła
Kikiriki 09.04.2012 08:30
ekstra
dwa pokoje z kuchnią 07.04.2012 18:27
bardzo ładnie wyszło
elaa 07.04.2012 17:00
muszę wypróbować :)
caralajna 07.04.2012 16:49
ja akurat wolę na twardo, ale z okazji Świąt chciałam wypróbować coś innego :)
treonina 07.04.2012 15:02
nie każdy lubi jajko na miękko, ja natomiast uwielbiam! Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak