Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa warzywna na chłodne dni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 sztuki
fasola szparagowa 3 łyżki
pietruszka gotowana 2 sztuki
marchewka ugotowana 3 sztuki
ziemniaki ugotowane 5 sztuk
smietana 18% 1 opakowanie
bulion drobiowy 2 litry
kalafior 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa warzywna na chłodne dni

Do garnka z gotowym bulionem warzywnym wrzucamy umyte i pokrajane warzywa tj.marchew,pietruszka ziemniaki.Dodajemy seler.Gotujemy 20 minut do miękkości.Wrzucamy ponownie umytą i pokrojoną kapustę wraz z fasolką oraz kawałkami bukietów kalafiora.Gotujemy kolejne 20 minut.Na sam koniec doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.04.2012 12:29
Lubię taką.
ronald88 09.04.2012 14:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak