Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone warzywa z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
brokuł 5 różyczek
burak 1 mały
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
pieczarki 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone warzywa z pieczarkami

Doskonałe na obiad z wczorajszych resztek. Można też wykorzystać warzywa mrożone na patelnię. Ja za takimi nie przepadam, więc sama ugotowałam najpierw warzywa na parze. Następnie smażymy warzywa na maśle. Można też posypać odrobiną tartej bułki. Pieczarki pokroić w paski i usmażyć osobno na oliwie z oliwek z dodatkiem czosnku, soli i świeżo zmielonego pieprzu. Warzywa wyłożyć na talerz i posypać pieczarkami. Można zrobić sos z tych pieczarek. ja polałam wszystko olejem lnianym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 15.07.2012 13:11
smaczne danie
Renataj 05.06.2012 23:22
Bardzo lubię takie bukiety warzywne
Beatris 22.04.2012 19:18
To coś w sam raz dla mnie.
Magdalena1110 15.04.2012 18:34
wygląda pysznie
Elżbieta17 14.04.2012 19:36
uwielbiam:)
olkaaa 11.04.2012 08:12
pięknie wyglądają
caralajna 09.04.2012 10:28
bardzo takie dania lubię
mikrusiak 07.04.2012 16:43
fajne...:) i dobre...:)
Cukiereczek13 07.04.2012 15:29
świetne :)
Patrycja35 07.04.2012 12:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak