Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki smażone w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4
mąka 2 łyżki
olej 1 łyżka
jaja 1
sól
woda 1/4 szklanki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: parówki smażone w cieście

Parówkę należy umyć w ciepłej wodzie, zdjąć osłonki, osuszyć i podzielić w poprzek na połówki ( można też ich nie dzielić-zależy od naszej inwencji). Do mąki dodać olej, żółtko, sól i wodę, by ciasto było jednolite, ale gęste. Ubić pianę, wymieszać z ciastem. Ciasto powinno być tak gęste,aby nie spływało z parówek. Nadziać parówki na widelec, zanurzyć w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Można podawać na gorąco z zieloną sałatą, mizerią, ogórkami itd. Czas wykonania-ok.45-50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.08.2012 17:34
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak