Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby duszone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1
tłuszcz 1 dag
śmietana 4 łyżki
majeranek 2 łyżeczki
sól
pieprz
zielona pietruszka
pieczarki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone w śmietanie

Grzyby oczyścić, kilkakrotnie opłukać wodą, osączyć z wody, pokrajać. Cebulę drobno pokroić, przesmażyć w rondlu na tłuszczu. Dodać grzyby, 3 łyżki wody, sól i dusić pod przykryciem około 30 minut. Następnie podprawić śmietaną wymieszaną z mąką i zagotować mieszając. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i posypać posiekaną zieloną pietruszką. Podać na talerzu z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.08.2012 17:34
lubię , będę robiła jak tylko sie pojawią
SmacznaPyza 07.04.2012 13:53
grzyby same w sobie mają dużo wody, do tego jeszcze płukane nieco nią nasiąkły - ja bym nie dolewała już więcej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak