Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa z masłem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola szparagowa 30 dag
woda 2 szklanki
sól
masło 2 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa z masłem

Z fasolki ściągnąć niepotrzebne rzeczy, odciąć końcówki. Umyć ją starannie, włożyć do wrzącej posolonej wody, gotować do miękkości. Odcedzić, połączyć w garnku z masłem, wyłożyć do salaterki i posypać bułką tartą. Można to traktować jako samodzielną potrawę, albo jako dodatek np. do mięsa. Czas wykonania, około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak