Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane wielkanocne jaja.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 30 dag
pietruszka 1/2 pęczka
jaja 10 sztuk
sól 1 łyżeczka
majonez 2 łyżeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane wielkanocne jaja.

Jaja faszerowane - sposób przygotowania: Jaja należy gotować na twardo przez ok. 10 minut w posolonej wodzie. Gdy się ugotują trzeba je wystudzić, obrać, przekroić na pół. Na patelni rozpuścić masło, dodać do niego rozdrobnione mięso. Wystudzone mięso zmiel w maszynce, dodaj majonez i posiekaną pietruszkę. Dokładnie mieszaj do momentu powstania pasty. Z jajek wyłóż żółtko i na jego miejsce nałóż pastę. Można udekorować je listkami pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 07.04.2012 12:13
potwierdzam:)
Kekerboom 07.04.2012 12:01
idealne na święta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak