Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja
sól
pieprz
majeranek
mleko 1/3 szkl
mąka 1,5 łyżki
jajko 1
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście.

Kroki postępowania

1
Ryby przyprawić solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 1 - Ryba w cieście. foto
2
Z mleka, mąki, jajka i szczypty soli zrobić ciasto.
Krok 2 - Ryba w cieście. foto
3
Maczać ryby w cieście.
Krok 3 - Ryba w cieście. foto
4
Smażyć na oleju.
Krok 4 - Ryba w cieście. foto
5
Smacznego.
Krok 5 - Ryba w cieście. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 26.04.2012 19:43
pycha
Izabela/bella81 23.04.2012 08:35
Do ryby robimy ciasto naleśnikowe, tylko troszkę gęstsze by nie ściekało z ryby :)
pacpaw 23.04.2012 07:53
a szukałem takie przepisu. Super!
aginaa 11.04.2012 19:31
pyszne
Mysiunia 08.04.2012 09:12
pyszna! bardzo lubie:)
agnieszka137 07.04.2012 23:42
lubię taką rybkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak