Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 3 woreczki
fasola czerwona 1 puszka
papryka 1-2 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
oliwa kilka łyżek
przecier pomidorowy 3 łyżki
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
przyprawa meksykańska
rosół warzywny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza po meksykańsku

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę i pokrojoną drobno paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek- chwilkę podsmażamy.
Dodajemy bulionetkę i podlewamy odrobiną wody- mieszamy z przecierem pomidorowym i resztą przypraw- chwilkę dusimy. Na koniec wsypujemy odcedzoną fasolę.
Ugotowaną na sypko kaszę mieszamy z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwunia
sylwunia 23.01.2014 23:02
wysmienite danie.
kanu83 22.08.2013 21:25
rewelacja- podoba mi sie
junox 14.07.2012 21:00
pysznie wygląda
MAR3STA 08.04.2012 10:11
świetna propozycja
dwa pokoje z kuchnią 07.04.2012 18:31
nie znosze gryczanej ale taka po meksykańsku może przejdzie mi przez usta :) chętnie spróbuję
treonina 06.04.2012 21:10
znam bardzo podobne danie ale robi się go z ryżem - spróbuję zrobić z kaszą :-)
caralajna 06.04.2012 21:03
świetna, lubię kuchnię meksykańską :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak