Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek faszerowany szynką parmeńską i suszonymi pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory suszone Smak 8 szt
szynka parmeńska 8 szt
Majeranek suszony Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek faszerowany szynką parmeńską i suszonymi pomidorami

Boczek przyprawić wszystkimi przyprawami, dobrze go natrzeć i włożyć do lodówki na minimum 8 godzin ( najlepiej, jeśli spędzi w lodówce całą noc ). Po wyjęciu z lodówki można go jeszcze nieco rozbić tłuczkiem, aby się lepiej i dokładniej zwinął). Na mięso ułożyć plastry szynki i pomidory suszone. Można polać nieco środek farsz zalewą z pomidorów suszonych.Boczek włożyć do rękawa do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do ok. 180 stopni i włożyć mięso na około 2godz 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 19.02.2013 21:10
mniam!
Kate131 14.11.2012 08:19
świetny przepis
Ewa6274879 06.04.2012 21:15
Świetny pomysł z szynką parmeńską, muszę koniecznie wypróbować!
zdzichu 06.04.2012 20:18
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak