Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernik z wkładką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
śmietana 1 szkl
miód 25 dkg
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
mąka 25 dkg
cukier puder 1 szkl
olej 0,5 zkl
orzechy włoskie 15 dkg
masło 2 szt
spirytus
wiśnie bez pestek 1 słoik
krem czekoladowy 1 szt
jajko 4 szt
Ciasto: 1,2 szt
margaryna 1,2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z wkładką

wszystkie składniki na piernik zagotować do półgorącego dodajemy 3 szkl mąki i miksujemy. do ostudzonej masy dodajemy żółtka i miksujemy wraz z 1,5 łyżeczki amoniaku i 1,5 łyzeczki sody. Na koniec dodajemy ubitą pianę i delikatnei mieszamy ciasto dzielimy na pół i pieczemy na złoty kolor.
ciasto na wiśniowiec: Jajka ubijamy z cukrem dodajemy pozostałe składniki i mieszamy wraz z drobno pokrojonymi orzechami i odsączonymi z soku wiśniami pieczemy ok 45 min. Ciasto przekładamy masa z nutelli - masło ucieramy na puch i doajemy nutellę oraz do smaku alkohol (lub mozna zrobic mase czekoladową). Wierzch polewamy polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 16.10.2012 14:36
smakowite:)
1j1o1l1a1 06.04.2012 22:41
ciekawie :)
treonina 06.04.2012 21:12
to może być dobre
zdzichu 06.04.2012 20:19
super
cooleczka 06.04.2012 19:40
ciekawy
cooleczka 06.04.2012 19:40
ciekawy
Dorota59 06.04.2012 19:34
cudowny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak