Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2szk
sól 0,5 łyżeczki
wędzony boczek 5dag
jajko 4
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z groszkiem

Groch opłukać, namoczyć w przegotowanej, letniej wodzie. Następnego dnia dodać sól i ugotować do miękkości, lecz nie rozgotować, po czym odcedzić i odparować. Boczek pokrajać w cienkie plasterki i stopić na patelni. Jajka wybić do naczynia, roztrzepać je, dodać groch, wymieszać, wylać na patelnię z boczkiem i usmażyć. Przyprawić pieprzem i ew. solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 09.11.2012 18:11
nie no z groszkiem nie jadłam :):)
anja3107 15.08.2012 13:18
ciekawa
ziutula
ziutula 06.08.2012 22:59
smaczny pomysł na jajówę...
gusia1000 01.08.2012 15:59
Dobra.
Rafał10 02.07.2012 11:34
oooo super pomysł... z groszkiem jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak