Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Solferino

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna porcja
ziemniaki 30dag
przecier pomidrowy 1 łżka
masło 1 łżka
mąka 1 łyżeczka
cebula 1
woda 1,5l
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Solferino

Włoszczyznę obrać, opłukać, zalać wodą, ugotować wywar i odcedzić. W wywarze ugotować obrane i pokrajane ziemniaki i przetrzeć przez sito. Zupę podprawić rumianą zasmażką z cebulą, przecierem pomidorowym, solą i pieprzem. Podawać gorącą z rumianymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 29.08.2012 11:22
myślę, że by mi smakowała
gusia1000 01.08.2012 15:41
Dobra.
ronald88 09.04.2012 14:46
super
SmacznaPyza 06.04.2012 19:53
oj, książeczkę jakąś przepisujesz, słoneczko....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak