Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z głąbików krakowskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

głąbiki krakowskie 4-5
wywar z kości i włoszczyzny 1l
śmietana 1szkl
mąka 2 łyżeczki
kwas z kiszonych ogórków 2szkl.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z głąbików krakowskich

Głąbiki zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać razem z kwasem do wywaru. Wlać śmietanę rozmieszaną dokładnie z mąką i zagotować. Zamiast śmietany- można zupę podprawić surowym żółtkiem uprzednio rozmieszanym w mleku. Podawać z ugotowanymi ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 09.11.2012 18:34
fajnie
kanu83 04.08.2012 16:44
co to takiego te głąbiki?
gusia1000 01.08.2012 15:39
Nie jadłam.
ronald88 09.04.2012 14:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak