Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szałwia 20dag
masło lub margaryna 1 łżka
wywar z kości i włoszczyzny 1,5l
śmietana 1szkl.
pieprz
mąka 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Szczaw przebrać, odrzucając łodyżki, dokładnie umyć gorącą wodą i posiekać drobno. Udusić w maśle, dodając odrobnikę soli wg uznania, włożyć do rosołu razem ze śmietaną uprzednio rozmieszaną z mąką. Zagotować, przyprawić solą i pieprzem wg uznania Podawać z faszerowanymi jajami lub grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 06.11.2012 22:33
chętnie jem wszystkie zupy
Pietruszka 15.09.2012 17:17
super
gusia1000 01.08.2012 15:40
Lubię i robię.
ronald88 09.04.2012 14:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak