Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrzan z jajkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan ze słoika 1 opakowanie
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: chrzan z jajkiem

Jajka gotujemy na twardo (do wody dodaję zawsze łyżeczkę soli i octu).

Jajka obieramy ze skorupek, rozdzielamy żółtka i białka żółtka wkładamy do miseczki i rozcieramy widelcem, białka kroimy w bardzo drobną kosteczkę do miseczki z żółtkami dodajemy białka, chrzan, śmietanę, sól i cukier i dokładnie mieszamy, wkładamy do słoiczków z zostawiamy w lodówce przynajmniej na 12 godzin, żeby składniki się przegryzły

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.06.2012 12:33
super
kate.500 22.04.2012 10:26
ciekawy, smaczny
SylwiaMagdaSabin 12.04.2012 12:19
Super
leonkot 11.04.2012 13:27
muszę też spróbować z tym jabłkiem
Joanna83 10.04.2012 19:57
Robię taki,ale jeszcze dodaję pokrojone drobniutko jabłko.
leonkot 07.04.2012 13:05
przepis bardzo prosty więc polecam
ziutula
ziutula 07.04.2012 00:16
dobry do szyneczki domowej....
SmacznaPyza 06.04.2012 19:54
nigdy takiego nie jadłam, ciekawe
pioge7 06.04.2012 15:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak