Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy
szczaw 400 gram
śmietana
mąka
jajko 2
skrzydełka kurczaka 6

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Skrzydełka dokładnie myjemy i zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu aby bulion był klarowny (w trakcie gotowania zdejmujemy z powierzchni szumowiny). Kiedy mięso będzie prawie ugotowane, dodajemy warzywa i kontynuujemy gotowanie aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie myjemy liście szczawiu i drobno siekamy. Sprawdzamy czy warzywa z bulionu są już miękkie i wyjmujemy je razem z mięsem pozostawiając czysty wywar. Dodajemy do niego posiekany szczaw i gotujemy do miękkości. Gotowa zupę zabielamy śmietaną z mąką i serwujemy z ugotowanym na twardo jajkiem. Porządnie wysmażone grzanki są do takiej zupy idealnym dodatkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 20.05.2012 23:05
moja ulubiona :-)
MagdaXXX 07.05.2012 08:38
pyszna zupka
smile 21.04.2012 13:30
fajna
ziutula
ziutula 18.04.2012 23:20
jedna z ulubionych zup.....
Justyna Jussstiii 06.04.2012 14:27
super
halina55 06.04.2012 12:47
Kocham zupe szczawiową ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak