Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenny pstrąg

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
marchewka 2 szt
cebula 1/2 szt
kucharek wiosenny
masło 1 łyżka
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenny pstrąg

Pstrąga kupujemy całego .Myjemy dokładnie usuwamy wnętrzności .Myjemy środek pstrąga .Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie plasterki .Cebule kroimy w piórka .Marchewkę i cebule lekko podsmażamy na masełku doprawiając przyprawą uniwersalną na koniec dodajemy łyżkę sezamu .Całego pstrąga solimy także w środku Takie warzywa wkładamy do brzuszka pstrąga resztę obok ryby . Kropimy całość cytryną i układamy cieniutkie plasterki masełka .Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku ok 35 min . Podajemy z cytryną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 30.07.2012 21:20
super pomysł
Kekerboom 06.04.2012 12:22
pyszne ;)
przemek20008 06.04.2012 08:59
smacznie
edita15 06.04.2012 07:52
śliczne i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak