Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z kiszonym ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 500 g
ziemniaki 2 szt
ogórki kiszone 5 szt
majonez 1 op
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z kiszonym ogórkiem

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w wodzie z dodatkiem soli. Ostudzone ziemniaki obieramy z łupiny i kroimy w małe kawałki. Ogórki kiszone pokroić w małą kosteczkę. Cebule obrać i również pokroić w kostkę. Filety śledziowe wymoczyć w wodzie 2-3 godz. Po wyjęciu pokroić na kawałki wielkości około 3 cm. Ogórki wymieszać z ziemniakami i z cebulą, dodać majonez, wymieszać ze śledziami i odstawiamy na 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 19.08.2012 08:02
smaczne .)
novita23 01.06.2012 14:41
dobre
Betka 31.05.2012 20:15
uwielbiam ;)
natii3624 21.04.2012 11:48
mniam! :)
adam1f 19.04.2012 00:56
dobre
paula99926 15.04.2012 18:18
robię podobne :) są pycha
tom 06.04.2012 07:33
ale muszą być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak