Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy duszony schab

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 80 dkg
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
olej do smażenia
cebula 1 duża sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy duszony schab

Kroki postępowania

1
2 łyżki oleju wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, rozkruszoną kostką mięsną, solą (można dodać jej więcej jak ktoś woli) i pieprzem ziołowym.
Krok 1 - Paprykowy duszony schab foto
2
Schab natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na godzinę.
Krok 2 - Paprykowy duszony schab foto
3
Paprykę słodką mieloną lekko podsmażyć na oleju.
Krok 3 - Paprykowy duszony schab foto
4
Do papryki włożyć schab i zrumienić go z każdej strony.
Krok 4 - Paprykowy duszony schab foto
5
Cebulę pokroić w dużą kostkę, dodać do schabu, chwilę razem smażyć.
Krok 5 - Paprykowy duszony schab foto
6
Mięso z cebulą zalać wodą (tyle wody, żeby mięso było prawie całe przykryte).
Krok 6 - Paprykowy duszony schab foto
7
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 7 - Paprykowy duszony schab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.09.2012 08:59
pyszne mięsko !
Jolanta_P-S 09.04.2012 17:43
Smakowite, ja robiłam szynke podobnie
sylwia / sytofala 06.04.2012 23:27
bardzo smakowity
agnieszka137 05.04.2012 23:48
znakomicie wyszedł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak