Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki marchewkowe

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna pełnoziarnista 1,5 szklanki
otręby owsiane 3 łyżka
jajko 4 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 3/4 szklanka
olej 3/4 szklanka
drobno starta marchewka 2 szklanka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki marchewkowe

Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodajemy do niej olej dokładnie łącząc składniki.

Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem, sodą i cynamonem, dokładnie mieszamy.

Dodajemy startą marchewkę.

Po dokładnym wymieszaniu napełniamy masą foremki do babeczek i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach.

Wystudzone babeczki ozdabiamy kleksem serka naturalnego i posypujemy orzeszkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.05.2012 20:57
pycha mniammm:)
parysek10 06.04.2012 16:32
przecudne
Paweł10 06.04.2012 12:04
świetnie wyglądają :-)
Paweł10 06.04.2012 12:04
świetnie wyglądają :-)
tom 06.04.2012 07:30
śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak