Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort śmietankowo owocowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
śmietana 30% 1 litr
brzoskwinie w puszce 1 puszka
truskawki świeże 6 sztuk
cukier puder 6 łyżek
cukier drobny 0,5 szklanki
masło 250 g 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: tort śmietankowo owocowy

Całe jajka miksujemy na najwyższych obrotach wraz z cukrem oraz mąką przesianą z proszkiem do pieczenia.Na sam koniec wlewamy parę kropli olejku śmietankowego.Mieszamy.Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy około 45 minut w 170s.c Jedną część tortu przekroić i wysmarować przygotowaną masą: bita śmietana wymieszana z odsączonymi brzoskwiniami.Przykryć drugą częścią i wysmarować drugą masą całe boki i wierzch:Jajka ubić z cukrem, ekstarktem waniliowym w kąpieli wodnej do białości. Ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodać sok z cytryny, a następne dodawać powoli po jednej łyżce masę jajeczną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.04.2012 00:08
Wspaniały.
SmacznaPyza 06.04.2012 19:58
widzę, że przepis nie poprawiony....szkoda...
tom 06.04.2012 07:39
super
Piotr24 05.04.2012 22:40
lekki torcik. Napewno pyszny
haffka 05.04.2012 21:01
super
haffka 05.04.2012 21:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak