Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszena 2,5 szklanki
margaryna 200 g
jajko 1
żółtko jajek 2
cukier puder 1 niepełna szklanka
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche

Z podanych składników szybko zagnieść ciasto, włożyć na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować na placek o grubości pół centymetra. Placek przełożyć do dużej, okrągłej formy do tarty. Brzegi ciasta podwinąć do góry. Na cieście położyć papier do pieczenia i wsypać suche ziarna fasoli. Piec ok. 25 minut w temp. 200 stopni C. Następnie usunąć fasolę oraz papier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.04.2012 00:18
dobre
aginaa 06.04.2012 20:58
fajne
1j1o1l1a1 06.04.2012 00:30
skorzystam jutro :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak