Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątóbka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1 kg
cebula 2 szt
mleko 1-2 szklanek
mąka
olej do smażenia
sól do smaku
masło roślinne 2-3 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Wątóbka

Kroki postępowania

1
Wątróbkę namaczamy w mleku. W tym czasie przygotowujemy sobie cebulę. Obieramy i kroimy w piórka. Na patelni rozpuszczamy 2-3 łyżek masła roślinnego i smażymy, a następnie zalewamy wodą i dusimy, żeby była miękka.
Krok 1 - Wątóbka foto
2
Namoczoną wątróbkę obtaczamy w mące. Robimy tak z każdym kawałkiem.
Krok 2 - Wątóbka foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy obtoczoną w mące wątróbkę i smażymy dokładnie z obu stron na średnim ogniu.
Krok 3 - Wątóbka foto
4
Usmażoną wątróbkę wykładamy na talerz i posypujemy solą do smaku. Na wątróbkę wykładamy wcześniej przygotowaną cebulę. Czas przygotowania około 60 minut. Smacznego
Krok 4 - Wątóbka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 25.04.2014 21:21
zdrowe i dobre
agnieszka214 14.07.2012 08:07
uwielbiam
paula99926 27.06.2012 08:26
ja też i chyba trzeba wreszcie zrobić :)
Marzena34 11.05.2012 16:14
oj,dawno nie robiłam
haffka 05.04.2012 21:10
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak