Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf strogonow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
tłuszcz do smażenia 20 g
mąka pszenna 10 g
śmietana 18-procentowa 100 g
masło do smażenia 10 g
koncentrat pomidorowy 50 g
cebula biała 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf strogonow

Wołowinę umyć, oczyścić. Pokroić w paski grubości 1 cm. i długości 4 cm. Oprószyć solą, pieprzem oraz mąką. Obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do rądla, dodać wcześniej podduszoną na maśle cebulę, koncentrat pomidorowy, podlać woda lub wywarem jarskim. Dusić na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodać śmietanę i przyprawy. Potrawa powinna mieć ostry smak, a sos niezbyt gesty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 06.04.2012 07:31
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak