Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 200 gram
cebula 1
masło 30 gram
sól do smaku
majeranek do smsku
twaróg 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z białym serem i kaszą gryczaną

Ciasto na pierogi wg własnego, sprawdzonego najlepszego przepisu.
Farsz pierogowy z kaszy gryczanej i białego sera -
Kaszę gotujemy tak jak to podane jest na opakowaniu. W garnku podsmażamy na maślę drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zrumieni dodajemy do niej odsączoną kaszę i rozdrobniony ser (ser możemy wcześniej przepuścić przez maszynkę do mięsa łatwiej, będzie go rozmieszać) oraz łyżkę masła. Całość dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, chwilę jeszcze podgrzewamy i gotowe.
Farsz studzimy i nakładamy łyżką lub widelcem na ciasto. Lepimy pierogi i gotujemy je w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.08.2012 08:46
Robię podobne - są pochodzenia ukraińskiego, skąd pochodziła moja Babcia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak