Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko surowe 1 szt.
ocet 10 % 5 cm3
Musztarda delikatesowa Prymat 5 g
sól do smaku do smaku
olej 230 g

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez

Żółtko wybić do miseczki, wymieszać z solą, musztarda i octem po czym wlewać olej. W początkowej fazie kroplami energicznie ubijając lub ucierając. Gdy sos zacznie gęstnieć, olej wlewać cienkim strumieniem nie przerywając ubijania, aż do utrzymania gęstej galaretowatej masy. Przyprawić majonez do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak