Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wysoki biszkopt orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 9 sztuk
cukier 12 łyżek
mąka tortowa 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
mąka krupczatka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wysoki biszkopt orzechowy

Jajka z cukrem ubijamy. Ubite jajka z cukrem delikatnie mieszamy ubijaczką z mąkami proszkiem do pieczenia i orzechami. Gotowe ciasto wykładamy na blachę. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 25 minut. Wymiar blachy 31x42

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.03.2013 17:06
bardzo smaczne ciasto
Beata73 24.07.2012 16:41
super przepis!
mic 15.06.2012 21:39
biszkopotowe ciasta uwielbiam
Betka 29.05.2012 18:49
mniam mniam, rewelacja!;D
Dorian 10.05.2012 21:09
super
Wafelek2601 09.05.2012 22:35
wygląda super
Robert10 02.05.2012 22:23
lubię ciasta z orzechami
Papryczka 28.04.2012 15:07
pięknie wyszedł
Ania67 12.04.2012 10:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak