Jabłka z pianką

Jabłka z pianką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    7-8 szt
  • marmolada lub konfitury

  • białka

    3-4 szt
  • cukier

    20 dag
  • woda

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, napełnić marmoladą lub konfiturą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec. Z cukru i wody ugotować syrop. Białka ubić, zaparzyć gorącym syropem. Na jabłka nałożyć pianę i ponownie jabłka zapiec. Podawać an gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat