Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Rybno Warzywna z Jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar rybny litr 1
marchew 1
korzeń pietruszki 1
seler mały kawałek 1
pęczek koperku 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
kulki ziela angielskiego 5
sól do smsku
śmietanka kremowa 1
mąka pszenna 1
jajko 4

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Rybno Warzywna z Jajkiem

Jajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Wywar wlać do garnka,dodać listek laurowy i ziele angielskie. Garnek postawić na ogniu i doprowadzić wywar do wrzenia . Warzywa obrać, pokroić w drobną kosteczkę i dodać do wywaru.Całość gotować do miękkości warzyw .Śmietanę wymieszać z mąką ,zahartować wywarem (wlać kilka łyżek gorącego wywaru do śmietanki i wymieszać) i wlać do zupy. Zupę zamieszać i dodać posiekany koperek. Na koniec doprawić do smaku solą i grubo zmielonym pieprzem. Zupę podajemy z jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.04.2012 14:27
super
edita15 06.04.2012 07:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak