Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki indycze z pieczarkami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso indycze 4-5 plastry
pieczarki 10 kapelusze
sól do smaku 1/2 łyżeczka
cebula biała 1 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki indycze z pieczarkami.

Kroki postępowania

1
Mięso indycze rozłożyć na desce, przykryć woreczkiem foliowym i potłuc tłuczkiem do mięsa z oby dwu stron. Posolić popieprzyć i oprószyć ziołami prowansalskimi. Pieczarki pokroić w plasterki, cebule na piórka i lekko usmażyć ma 2-3 łyżkach oleju. Można doprawić do smaku wg uznania.
Krok 1 - Roladki indycze z pieczarkami. foto
2
Gotowe roladki zwinąć. Usmażyć na oleju bądź innym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 2 - Roladki indycze z pieczarkami. foto
3
Roladki indycze można podać z ziemniakami, kluskami śląskimi oraz surówką czy kapustą.
Krok 3 - Roladki indycze z pieczarkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 05.01.2014 23:56
bardzo pomysłowo
Ania67 27.04.2012 18:04
uwielbiam
bgs1984 15.04.2012 15:22
mniam
Agnieszka_B 06.04.2012 09:44
Moje ulubione...
pioge7 05.04.2012 16:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak