Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
jabłko 1 szt
cebula 1/2 szt
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty i jabłka

Kapustę czerwoną dokładnie pokroić na drobne kawałki. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Cebulę oczyścić i pokroić w jak najdrobniejszą kosteczkę. Wszystkie składniki połączyć razem i wymieszać. Surówkę doprawić solą, pieprzem i cukrem do saku wg uznania. Na koniec dodać majonez (najlepiej kielecki) i wszystko razem wymieszać dokładnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 02.07.2012 19:23
super
Madziela 11.06.2012 21:32
juz jakis czas szukalam fajnego przepisu na ta salatke
banaszak1994
banaszak1994 22.04.2012 11:37
uwielbiam :)
parysek10 05.04.2012 19:45
obiadowa klasyka
parysek10 05.04.2012 19:45
obiadowa klasyka
przemek20008 05.04.2012 16:21
Hmm Pysznie wyglada napewno trzeba sprobowac
halina17 05.04.2012 15:45
dobra surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak