Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory z dzikim ryżem i rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
olej do smażenia
masło 2 łyżki
rozmaryn kilka gałązek
sól i pieprz do smaku
ryż dziki 10 dkg
Do dekoracji:
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory z dzikim ryżem i rozmarynem

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie i póki jest jeszcze ciepły, wymieszać go z masłem i odstawić w ciepłe miejsce np. do lekko rozgrzanego piekarnika. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Gdy przestygną, pokroić je w grube plastry i obsmażyć na oleju. Plastry pomidorów przekładać ciepłym ryżem: na talerzu ukłądać wieżyczki z pomidorów i ryżu. Dekorować igiełkami rozmarynu i ewentualnie pomidorkami koktajlowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.11.2011 16:18
ciekawy przepis
IKrakowianka 16.10.2011 18:24
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak