Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

weselny tort budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
cukier drobny 3/4 szklanki
budyń śmietankowy 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: weselny tort budyniowy

Do miski wrzucamy 6 jajek i ubijając dodajemy stopniowo cukier oraz przesiany proszek do pieczenia wraz z mąką.Mieszamy i znów ubijamy na sztywną puszystą masę.Tortownicę smarujemy tłuszczem, nakładamy folię i znów smarujemy.Wylewamy ciasto i pieczemy około godziny. Cukier wraz z mąką pszenną,ziemniaczaną oraz budyniem rozpuszczamy w 1/2 szklanki mleka.1 szklankę mleka zagotować. Do gotującego się mleka dodajmy wymieszaną masę i ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Ostudzony biszkopt przekroić na dwie grube części.Na jedną część delikatnie rozlać budyń i rozsmarować. Możemy dodać troszkę żurawiny.Przykrywamy drugim biszkoptem i czynność powtarzamy.Całość studzimy w lodówce ok.1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.02.2013 15:44
Co innego w składnikach, a co innego w opisie przygotowania.
Margo1 28.12.2012 18:44
fajny
Cukiereczek13 21.04.2012 11:42
super
gusia1000 13.04.2012 00:09
Pycha.
parysek10 05.04.2012 19:48
Z cukierni?
SmacznaPyza 05.04.2012 18:46
to był tort weselny?!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak