Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra zupa z fasolą i kolendrą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 15 ml
cebula 2
ząbek czosnku 4
papryczka chili 1
Kmin rzymski mielony Prymat 5 ml
pomidor 250 g
bulion 600 ml
Kolendra cała Prymat 25 g
sok zcytryny z polowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra zupa z fasolą i kolendrą

Wrzuć fasolę do garnka, zalej zimną wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut. Zdejmij z ognia i zostaw na 2 godziny. Odcedź fasolę wrzuć z powrotem do garnka, zalej wodą i gotuj przez 35–40 minut aż stanie się miękka. (Ja osobiście nie odstawiałam fasoli na 2 godziny i nie gotowałam jej przez 40 minut, wszystko razem gotowałam w garnku ciśnieniowym (szybkowar)). Podgrzej oliwę w garnku, dodaj cebulę, czosnek i chili. Smaż przez 5 minut aż cebulka nie zrobi się miękka. Dodaj kurkumę, kminek, pomidory, bulion, połowę kolendry i fasolę. Gotuj przez 20-30 minut. Na koniec zmieszaj z sokiem z cytryny. Zupę podawaj posypaną świeżą kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

evita0007 24.08.2012 21:05
Mmmm moje smaczki,uwielbiam ostre potrawy :)
MagdaXXX 14.07.2012 15:21
super
Justyna Jussstiii 06.04.2012 14:28
super
Rafał10 06.04.2012 13:09
Świetne przyprawy! Niesamowity kolor! Na pewno kiedyś ją zrobię !
Katarzyna87 05.04.2012 12:58
Smaki mojego męża.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak