Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piure marchewkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 sztuk
marchewka 1
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Piure marchewkowe

Kroki postępowania

1
Marchewkę oraz ziemniaki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki, zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy warzywa do miękkości.
Krok 1 - Piure marchewkowe foto
2
o ugotowaniu odcedzamy i gorące warzywa przeciskamy przez praskę, dodajemy do nich masło oraz nieco pieprzu do smaku i mieszamy tak długo, aż masło całkiem się rozpuści
Krok 2 - Piure marchewkowe foto
3
podajemy do obiadu, posypujemy siekanym szczypiorkiem lub dekorujemy rzeżuchą
Krok 3 - Piure marchewkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.04.2013 19:55
Super! też czasami urozmaicam piure.. jeden składnik a smak o niebo lepszy!
BernadettaP 10.04.2012 18:48
Wygląda wspaniale !
anja3107 05.04.2012 12:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak