Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowo-truskawkowy z galaretką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 200 gram
masło 100-150 gram
truskawki 300 gram
jogurt naturalny 500 ml
cukier puder 3-4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier waniliowy do smaku
galaretka truskawkowa 1 op
truskawki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowo-truskawkowy z galaretką

Herbatniki pokruszyć wałkiem /w woreczku/ lub w mikserze. Wsypać do miski, połączyć z miękkim masłem i wymieszać dokładnie drewnianą łyżką. Powstałą masę wyłożyć na dno tortownicy wyścielonej folią spożywczą.
Wstawić do lodówki.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody . Przygotować galaretkę w/g przepisu /można zmniejszyć ilość wody/.
Truskawki umyć, oczyścić,zmiksować z cukrem pudrem i wanilią. Lekko ubić jogurt, dodać truskawki, żelatynę, dokładnie wymieszać.
Kiedy masa zacznie tężeć przelać ją na przygotowany spód ciasta. Zalać tężejąca galaretką.
Wstawić torcik do lodówki na ok.3 godz. Podawać udekorowane świeżymi truskawkami.
Podane składniki przeznaczone są na tortownicę o średnicy 20-22 cm.Mój torcik zrobiłam z połowy składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 04.07.2013 18:52
pychotka mniam mniam
tomosatomos 08.04.2012 15:00
fantastycznie wygląda
Urszula5 07.04.2012 20:38
wspaniały
Katarzyna87 05.04.2012 12:58
Soczysta ta fotka :)
Patrycja35 05.04.2012 12:24
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak