Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka majonezowa o cytrynowym aromacie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
jaja 4 szt
cukier 150 gram
majonez delikatny 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
proszek dopieczenia 1,5 łyżeczki
sok cytrynowy 2 łyżki
skórka cytrynowa 1/2 łyżeczki
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka majonezowa o cytrynowym aromacie

Składniki na babkę umieścić w misie miksera i miksować do uzyskania gładkiej,puszystej masy .
Gotowe ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki , wstawić do nagrzanego do 175-180 stopni piekarnika i piec ok 40 minut.Sprawdzić suchość ciasta patyczkiem, a jeśli trzeba przedłużyć czas pieczenia.
Babkę schłodzić na kratce ,a następnie posypać obficie cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak