Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z ryżem zabielana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ogórki kiszone 30 dag
mąka 2 łyżki
kwaśna śmietana 1/2 szkl
kostka rosołowa
ryż 4-5 łyżek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z ryżem zabielana

Włoszczyznę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać kostkę rosołową, sól i gotować. Po chwili dodać wypłukany ryż. Gdy ryż i jarzyny będą miękkie, dodać zmielone w maszynce ogórki, zagotować zupę. Zabielić zupę śmietana i mąką, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alicja34 02.11.2010 15:32
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak