Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka nadziewane mięsnymi pulpetami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 150 gram
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki
pietruszka zielona posiekana 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 4 szt
chrzan tarty 1 łyżka
smietana 18% 1,5 łyżki
do smaku
pieprz do smaku
sałata zielona kilka liści
parmezan 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka nadziewane mięsnymi pulpetami

Kroki postępowania

1
Mięso mielone połączyć z jajkiem ,dodać przyprawy ,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z dobrze wyrobionej masy uformować malutkie pulpeciki /wielkości żółtka jaja/,
Krok 1 - Jajka nadziewane  mięsnymi pulpetami foto
2
obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony. Przełożyć na talerz i pozostawić do schłodzenia.
Krok 2 - Jajka nadziewane  mięsnymi pulpetami foto
3
Ugotowane na twardo jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka. Żółtka przetrzeć przez sito, połączyć ze śmietaną, chrzanem, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Do każdej połówki białka nałożyć mały kleksik sosu chrzanowego i po jednym pulpeciku.
Połówki jajek z pulpetami ułożyć na półmisku wyłożonym sałatą.Posypać słodką papryką i udekorować dużymi kleksami sosu chrzanowego.
Krok 3 - Jajka nadziewane  mięsnymi pulpetami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 05.04.2012 08:51
ekstra :-)
Anna146 05.04.2012 07:31
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak